Wipak

Innokkaan asiantuntijoiden kanssa tuntee tekevänsä yhteistyötä osaavassa ja kokeneessa seurassa.

Wipak Oy on suomalainen vuonna 1967 perustettu yritys, joka kehittää ja valmistaa innovatiivisia pakkausratkaisuja elintarviketeollisuuteen ja sairaalatarvikkeille. Yrityksen tavoitteena on mahdollistaa asiakkaidensa tuotteiden turvalliset toimitukset loppukäyttäjille laadukkaiden pakkausmateriaaliensa ja pakkaustensa avulla. Wipak toimii osana perheomisteista, yli 100-vuotisen historian omaavaa monialakonserni Wihuria.

”Pääsegmenttimme ovat sekä elintarvike- että sairaalatarviketeollisuudessa ja terveydenhuollossa. Elintarvikepuolelle kehitettävillä ja valmistettavilla pakkausmateriaaleilla on merkittävä rooli elintarvikehävikin ehkäisemisessä, minkä avulla voimme edistää kestävämpää tulevaisuutta. Sairaalatarvikepuolella ammattimaisella pakkaamisella on puolestaan merkittävä rooli infektioiden ehkäisyssä. Meillä kehitetyt ja valmistetut pakkausmateriaalit sekä Steriking® -sterilointipussit ja -rullat ovat tärkeä osa asiakkaan sterilointiprosessia varmistaen steriloitavan laitteen puhtauden aina käyttöönottoon asti”, kertaa Wipakin Regulatory Affairs-päällikkö Tanja Venäläinen.

Terveysteknologian toimialalla alati kiristyneet vaatimukset ovat luoneet myös Wipakille tarpeen vaihtaa ajatuksia vaatimustenmukaisuudesta alan laatu- ja regulaatiopalveluita tarjoavien yritysten kanssa. Innokas Medical on yksi näistä kumppaneista.

”Vaikka meillä on sisäisesti hyvä laatu- ja regulaatio-osaaminen, halusimme vahvistaa sisäisiä toimintatapojamme asiantuntevalta konsultilta saatavan riskienhallintastandardiin liittyvän koulutuksen muodossa. Koulutuksen kohderyhmänä olivat lääkinnällisten laitteiden parissa työskentelevä globaali henkilöstömme aina johdosta ja myynnistä tuotekehitys- ja regulaatioasiantuntijoihin saakka”, Venäläinen kertaa.

”Räätälöimme koulutuksen sisällön meille sopivaksi yhdessä Innokkaan asiantuntijoiden kanssa. Lopputuloksena saimme viimeisimmän standardiversion mukaisesti järjestetyn kattavan koulutuksen materiaaleineen, jossa oli otettu huomioon sekä meidän että loppuasiakkaidemme tarpeet kuin myös yritystoimintamme luonne”, hän jatkaa.

“Vaikka meillä on sisäisesti hyvä laatu- ja regulaatio-osaaminen, halusimme vahvistaa sisäisiä toimintatapojamme asiantuntevalta konsultilta saatavan riskienhallintastandardiin liittyvän koulutuksen muodossa.”

Tanja Venäläinen
Regulatory Affairs-päällikkö, Wipak

Venäläinen kokee yhteistyön Innokkaan laatutiimin kanssa sujuneen erinomaisesti. Erityisen hyvillään hän on Innokkaan kyvystä tarjota asiakastarpeiden mukaisesti räätälöitäviä konsultointipalveluita kuin myös yrityksen kokonaisvaltaisesta asiantuntemuksesta alalla.

”Innokas Medical on tunnettu ja kokenut toimija alalla, joten yhteistyökumppanin valinta riskienhallinnan koulutusprojektiin oli luonteva ja helppo. Innokkaan asiantuntijoiden kanssa tuntee tekevänsä yhteistyötä hyvässä ja kokeneessa seurassa”, hän kertoo.

”Koulutuksessa keskityttiin meille olennaisiin seikkoihin tehokkaasti ja asiantuntevasti käytännönläheisin esimerkein ja keinoin. Innokkaan vahva kokemus sekä rooli kotimaisen terveysteknologia-alan edelläkävijänä korostuu mielestäni etenkin siinä, että yritys suhtautuu positiivisesti alan kehittämiseen kokonaisuutena – ei vain yksittäisten suunnittelu- tai valmistusprojektien muodossa”, Venäläinen päättää.