UKK Terveyspalvelut

UKK Terveyspalvelut on erityisen tyytyväinen Innokkaan ketterään ongelmanratkaisukykyyn sekä tapaan kuunnella asiakasta ja kommunikoida asiakkaan kanssa

Tampereella päämajaansa pitävä UKK Terveyspalvelut Oy toimii tärkeän asian puolesta: yhdessä pääomistajansa UKK instituutin kanssa yritys edistää terveysliikuntaa ja väestön liikkuvuutta sekä tutkii kansalaisten liikunnan terveysvaikutuksia. Innokas Medical on hyvinvoinnin edistämisessä mukana valmistaen UKK Terveyspalveluiden RM42 -aktiivisuusmittareita erilaisiin mittaushankkeisiin.

UKK Terveyspalveluiden toiminta perustuu terveyden, terveysliikunnan ja hyvinvoinnin monipuolisten palveluiden tarjoamiseen.

”Olemme terveys- ja hyvinvointiratkaisuihin keskittynyt kumppani ja palveluiden tuottaja. Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille monenlaisia työhyvinvointia tukevia palveluja, kuten aktiivisuusmittauksia, istumisen purku -ohjelmia, terveydentilan kartoituksia, kuntotestejä sekä valmennusohjelmia”, kertoo UKK Terveyspalveluiden toimitusjohtaja Teemu Haapala.

Yritys toimii tiiviissä yhteistyössä pääomistajansa UKK-instituutin kanssa, joka keskittyy edistämään väestön toimintakykyä, liikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja tutkimuksen ja koulutuksen avulla.

”Yhteisenä tavoitteenamme on edistää kansalaisten liikkuvuutta, fyysisen kunnon seurantaa sekä liikkumisen turvallisuutta”, Haapala kertoo.

“Vaikka laitteemme ei ole lääkintälaite, halusimme valita medical-alalla laadukkaana ja luotettavana toimijana tunnetun Innokkaan mittareidemme valmistajaksi erityisesti edellä mainitusta syystä”

Teemu Haapala
CEO, UKK Terveyspalvelut Ltd.

RM42 aktiivisuusmittarit valmistuvat Innokkaan tehtaalla

Innokas Medical on hyvinvoinnin edistämisessä mukana sopimusvalmistajan roolissa: UKK Terveyspalveluiden kehittämä RM42 -aktiivisuusmittari valmistuu Innokkaan Kempeleen tehtaalla.

”Käytämme RM42 aktiivisuusmittariamme hyödyksi erilaisissa hankkeissa ja baseline -mittauksissa, joissa mitataan kansalaisten liikkumista ja paikallaanoloa sekä unen kesto ja laatua”, Haapala kertoo ja jatkaa:

”RM42 eroaa markkinoiden kuluttajatuotteista sillä, että se ei anna palautetta tai näytä lainkaan mitattua dataa käyttäjälle. Mittari ei myöskään prosessoi keräämäänsä dataa – se ainoastaan tallentaa kiihtyvyyssignaalidatan, joka puretaan ja analysoidaan tutkimusjakson päätyttyä meidän toimestamme.”

Haapalan mukaan Innokas valittiin aktiivisuusmittareiden sopimusvalmistajaksi erityisesti yrityksen korkeiden laatutekijöiden vuoksi.

”Terveysteknologiaa tuottavilla yrityksillä on tunnetusti laatukriteerit korkealla ja yrityksen prosessit toimivat myös näiden kriteerien mukaisesti. Vaikka laitteemme ei ole lääkintälaite, halusimme valita medical-alalla laadukkaana ja luotettavana toimijana tunnetun Innokkaan mittareidemme valmistajaksi erityisesti edellä mainitusta syystä”, hän kertoo.

”Uskomme saavamme yhteistyöstä lisäarvoa myös siinä vaiheessa, mikäli lähdemme tulevaisuudessa medikalisoimaan tuotteemme, eli hakemaan sille CE-merkkiä”, Haapala jatkaa.

Hän kokee yhteistyön Innokkaan ja UKK Terveyspalveluiden välillä sujuneen hyvin. Erityisen tyytyväinen hän on ollut Innokkaalta saatuun asiakaslähtöiseen palvelukokemukseen.

”Ensimmäisen teollisen aktiivisuusmittarisarjan valmistus käynnistettiin jo vuonna 2016 ja viimeisin sarja valmistettiin loppuvuoden 2017 aikana. Ensimmäisen sarjan kohdalla havaitsimme korjaus- ja muutostarpeita, mutta nämä onnistuttiin lopulta hoitamaan Innokkaalla tehokkaasti”, Haapala kertoo.

”Erityisen tyytyväisiä olemmekin olleet Innokkaan ketterään ongelmanratkaisukykyyn sekä tapaan kuunnella asiakasta ja kommunikoida asiakkaan kanssa. Innokkaalta saatu palvelukokemus on ollut kokonaisuudessaan hyvin asiakaslähtöinen, joten tulemme tekemään yhteistyötä Innokkaan kanssa myös tulevaisuudessa”, hän päättää.