Sooma

Sooma arvostaa Innokkaan laatuosaamista ja laajaa valmistuskapasiteettia

Sooma Oy on suomalainen lääketieteen tekniikan alan start-up yritys, joka on perustettu vuonna 2013. Yritys kehittää non-invasiivisia neurostimulaatiolaitteita neurologisten ja psykiatristen sairauksien hoitoon. Sooma on ISO9001 ja ISO13485 seritifioitu yritys.  Yrityksen ensimmäinen tuote, Sooma tDCS, on kannettava neurostimulaatiolaite, joka on kehitetty vakavien masennustilojen hoitoon. Laitteen toiminta perustuu transkraniaaliseen tasavirtastimulaatiotekniikkaan (tDCS, transcranial direct current simulation), joka on non-invasiivinen hermosolun kynnysjännitteen alapuolella toimiva aivokuorten hermosolujen stimulointitapa. Stimuloinnissa pieni tasavirta syötetään päänahkaan pintaelektrodien avulla, mikä lisää hermosolujen spontaanista aktiivisuutta. Laite on kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa, ja sillä on myös CE-merkintä. Myös ISO9001 ja ISO13485 –laatujärjestelmien mukaiset toimintatavat takaavat tuotteen laadun ja luotettavuuden.

“Innokas Medicalilla on tarvittavat sertifikaatit, ja tiedämme, että yrityksen valmistuskapasiteetti on suuri, mikä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen”

Jani Virtanen
Former COO, Sooma

Innokas Medical on toiminut Sooman valmistuskumppanina 0-sarjatuotannon, eli pilot-laitteiden valmistuksessa. Valmistuksen lisäksi Innokas on konsultoinut pilot-vaiheessa asiakasta palautteenannon muodossa tuotteen tuotannollisuudesta, dokumentoinnista ja muista ohjeista. Sooman varatoimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jani Virtanen on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Innokkaan kanssa.

”Olemme tehneet vasta 0-sarjan tuotantoa, ja se meni kyllä erittäin hyvin! Palvelu on ollut tähän mennessä ripeää ja laadukasta, ja myös kommunikaatio on toiminut hyvin ja selkeästi. Erityisen positiivisena asiana haluan nostaa esiin Innokkaan tavan antaa palautetta tuotteen kokoonpano-ohjeista ja tekniikan toimivuudesta, sillä se auttaa meitä kehittämään tuotettamme edelleen”, Virtanen toteaa.

Innokas valittiin Sooman kumppaniksi erityisesti Innokkaan laatuosaamisen ja laajan valmistuskapasiteetin vuoksi.

”Innokas Medicalilla on tarvittavat sertifikaatit, ja tiedämme, että yrityksen valmistuskapasiteetti on suuri, mikä on hyvä asia tulevaisuutta ajatellen. Halusimme myös, että alihankinta toimii lähellä meitä”, Virtanen päättää.