Philips

Philips kokee Innokas Medicalin luotettavana partnerina

Royal Philips on monialainen teknologiayhtiö, joka on keskittynyt parantamaan ihmisten elämänlaatua käytännöllisillä innovaatioilla terveydenhuolto-, valaistus- ja lifestyle-liiketoiminta-alueilla. Philipsin pääkonttori sijaitsee Alankomaissa, ja Suomeen Philips Oy perustettiin jo vuonna 1924. Konsernin palveluksessa Suomessa työskentelee tänä päivänä yhteensä n. 250 henkilöä.

Vantaalla sijaitsee Philipsin MR Therapy -yksikkö, joka on osa Philips Healthcaren maailmanlaajuisia Magnetic Resonance ja Oncology -toimintoja. Suomen yksikkö kehittää parempia syövän hoitomenetelmiä. Suomessa on kehitetty tekniikoita, joiden avulla ultraäänihoito ja sädehoito voidaan kohdistaa tarkasti –  jopa yhtäaikaisesti – magneettikuvauksen avulla. Ultraäänihoidoissa kudosta lämmitetään mittaamalla samanaikaisesti lämpötilajakaumaa, jolloin hoitoja voidaan tehdä ilman leikkausta. Sädehoidossa magneettikuvaus antaa tarkempaa tietoa sädehoidon suunnitteluun, jolloin voidaan saavuttaa parempia hoitotuloksia. Tämä mahdollistaa suuremman tarkkuuden hoidon kohdistamisessa, mistä on merkittävää etua syövän hoidossa

“Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Innokkaan kanssa. Innokas on luotettava suomalainen kumppani.”

Jarmo Ruohonen
Former Director of MR Therapy, Philips

Innokas Medical on toiminut Philipsin Vantaan yksikön yhteistyökumppanina sädehoitoon liittyvän magneettikuvantamisen tuotekehityksessä. Perinteisesti sädehoidon suunnittelu on tehty CT- eli tietokonetomografiakuvan perusteella. CT-kuva ei kuitenkaan ole usein riittävä syöpäkudoksen tai pehmytkudoksen visualisointiin, missä puolestaan MR- eli magneettikuvaus toimii erittäin hyvin. CT-kuvia tarkemmilla MR-kuvilla voidaan esimerkiksi saavuttaa parempia hoitotuloksia ja luoda tarkoituksenmukaisempia sädehoitosuunnitelmia. Philipsin Vantaan MR Therapy yksikön johtaja Jarmo Ruohosen mukaan Innokas valittiin partneriksi tuotekehitysprojektiin erityisesti Innokkaan osaamisen ja vankan kokemuksen vuoksi. Ruohonen kokee yhteistyön palvelevan sekä Innokasta että Philipsiä.

”Innokkaalla on kokeneita suunnittelijoita, jotka ovat olleet mukana monissa erilaisissa lääkintälaitteiden kehityshankkeissa. Saamme yhteistyön kautta uusia katsantakulmia ja kokemusta käyttöömme – yhteistyö Innokkaan kanssa tuo siis meille sellaista uutta osaamista, mitä meillä itsellämme ei välttämättä talossa ole. Toisaalta uskomme myös Innokkaan oppivan meiltä ja meistä, mikä saattaa nopeuttaa tulevia hankkeitamme, joissa omat resurssimme eivät välttämättä ole riittäviä. Erityisen tyytyväisiä olemme Innokkaan asiantuntijuuteen mekaniikkasuunnittelussa, säteilyfysiikassa sekä luotettavuustestauksessa”, Ruohonen kertoo.

Yhteistyö Innokkaan ja Philipsin välillä on toiminut Ruohosen mukaan hyvin. Erityisesti hän haluaa nostaa esiin Innokkaan joustavan toiminnan sekä ammattitaitoisen henkilöstön.

”Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Innokkaan kanssa. Innokas on luotettava suomalainen partneri. Pystymme sopimaan joustavasti projektiin liittyvistä asioista, ja henkilöstö on ollut ammattitaitoista”, Ruohonen päättää.