Optomed

Optomed luottaa Innokkaan vahvaan laatu- ja regulaatioasiantuntemukseen

Optomed Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen terveysteknologia-alan yritys, joka on erikoistunut silmänpohjan kuvantamisen laiteratkaisuihin. Yrityksen tuotevalikoima sisältää erilaisia digitaalisen kuvantamisen teknologioihin pohjautuvia kannettavia kameroita, joita käytetään verkkokalvon ja silmän etuosan kuvantamisessa. Yrityksen päätuote on nimeltään Smartscope® PRO, joka koostuu kannettavasta ja langattomasta kamerasta sekä kahdesta vaihdettavasta optiikasta, joita käytetään silmänpohjan ja silmän etuosan erilaisten sairauksien seulontaan ja diagnosointiin. Laitteessa on erittäin laadukas optiikka, ja se täyttää kansainvälisen ISO 10940 –funduskamerastandardin.

“Innokkaan kanssa käynnistetyn yhteistyön kautta haluamme varmistaa, että viranomaisten alalle asettamat regulatiiviset vaatimukset on huomioitu Optomedin sisäisissä prosesseissa.”

Jyri Leskelä
Director, Quality and Regulatory, Optomed

Innokas Medical on toiminut Optomedin yhteistyökumppanina laatukonsultoinnin muodossa auttaen yritystä tehostamaan heidän sisäisiä prosessejaan. Käytännössä Innokkaan laatutiimi on katselmoinut yrityksen prosesseja eri direktiivien ja standardivaatimusten täyttymisen näkökulmasta, sekä kouluttanut Optomedin henkilökuntaa FDA-vaatimuksiin liittyen.

”Innokkaan kanssa käynnistetyn yhteistyön kautta haluamme varmistaa, että viranomaisten alalle asettamat regulatiiviset vaatimukset on huomioitu Optomedin sisäisissä prosesseissa. Innokkaan laatutiimi on esimerkiksi katselmoinut Optomedin prosesseja ja toimintaa sekä nimennyt selkeitä kehityskohteita, joita olemme yhdessä lähteneet viemään käytäntöön. Lisäksi olemme saaneet erittäin asiantuntevaa FDA-koulutusta, jonka myötä henkilökuntamme ymmärrys FDA-vaatimuksista on kasvanut ja konkretisoitunut. Konsultoinnin kautta taloomme kehittynyttä tietotaitoa halutaan laajentaa Optomedin eri tiimeissä edelleen, minkä vuoksi FDA-koulutuksia jatketaan Innokkaan laatutiimin kanssa myös tulevaisuudessa”, Optomedin laatupäällikkö Jyri Leskelä kertoo.

Leskelä kokeekin Innokkaan erinomaisena kumppanina alan yrityksille erityisesti Innokkaan vahvan laatu- ja viranomaisvaatimuksiin liittyvän asiantuntemuksen vuoksi. Hän kertoo yhteistyön Innokkaan kanssa sujuneen erinomaisesti, minkä vuoksi hän näkee yhteistyön yritysten välillä jatkuvan myös tulevaisuudessa.

”Innokkaan laatutiimin tietotaito sekä pitkäaikainen kokemus lääkintälaitteiden suunnitteluprojekteista, tuotannosta sekä regulatiivisista vaatimuksista on kattavaa, minkä vuoksi he pystyvät konkreettisin neuvoin auttamaan asiakasta laatu- ja viranomaisasioissa. Yhteistyömme Innokkaan kanssa on ollut erittäin sujuvaa ja mielekästä, ja sitä tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa”, Leskelä päättää.