Moodmetric

Moodmetricin toimitusjohtaja Niina Venho: ”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Innokkaan kanssa. Tuotteiden laatu on ollut erinomainen, ja toimitusajat ovat täsmällisiä.”

Moodmetric on suomalainen terveysteknologia-alan startup-yritys, joka auttaa yksilöitä ja yrityksiä ennaltaehkäisemään pitkittyneen stressin vaikutuksia. Yrityksen tuote, Moodmetric-älysormus, mittaa ja analysoi stressiä, palautumista sekä stressitasojen vaihtelua reaaliaikaisesti. Älysormus mittaa reaaliaikaisen stressitason nollasta sataan, ja se myös piirtää jokaiselta päivältä stressiprofiilin; oman stressitason kehittymistä ja palautumista voi kätevästi seurata mobiilisovelluksessa.

Moodmetricin älysormuksen tekniikka perustuu sympaattisen hermoston vasteen mittaamiseen (EDA eli electrodermal acitivity), jonka avulla saadaan tietoa käyttäjän stressistä ja rauhallisuudesta. Älysormus sopii sekä stressireaktioiden välittömään havainnointiin että pitkän ajan stressitutkimukseen tarjoten tutkijoille mahdollisuuksia ymmärtää stressiä uudella tavalla. Tuotteella pyritään erityisesti ennaltaehkäisemään erilaisia terveydellisiä ongelmia tasapainottamalla stressiä ja palautumista yksilöiden normaaliarjessa.

“Valitsimme Innokkaan kumppaniksemme kilpailukykyisen hinnan, toimituskyvyn sekä hyvien referenssien perusteella.”

Niina Venho
CEO, Moodmetric

Innokas Medical on toiminut Moodmetricin yhteistyökumppanina älysormusten valmistuksessa. Yrityksen toimitusjohtaja Niina Venho kertoo, että Innokas valikoitui valmistuskumppaniksi erityisesti kilpailukykyisen hinnan sekä korkealuokkaisten laatutekijöiden vuoksi.

”Älysormuksen design on Moodmetricin tekemä, mutta valmistuksen halusimme ulkoistaa osaavalle valmistuskumppanille. Tärkeimpinä kriteereinä valmistuskumppanin valinnassa olivat valmiudet ja sertifioinnit lääketieteellisten laitteiden valmistukseen. Valitsimme Innokkaan kumppaniksemme edellä mainittujen kriteerien lisäksi kilpailukykyisen hinnan, toimituskyvyn sekä hyvien referenssien perusteella”, Venho kertoo.

Venho kokee Innokkaan erinomaisena yhteistyökumppanina alan startup-yritykselle erityisesti Innokkaan kokonaispalvelukyvykkyyden vuoksi. Hän kertoo yhteistyön yritysten välillä sujuneen erinomaisesti, ja Moodmetricin olevan halukas laajentamaan yhteistyökuviota Innokkaan kanssa tulevaisuudessa.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Innokkaan kanssa. Kanssamme työskennellyt tiimi on ollut todella ammattitaitoinen, minkä näimme heti ensimmäisen tuotantoerän käynnistyksessä. Myös tuotteiden laatu on ollut erinomainen ja toimitusajat ovat pitäneet. Vaikka pidämme tuotteen teknisen ydinosaamisen jatkossakin omissa käsissämme, niin olemme kiinnostuneita laajentamaan yhteistyötä Innokkaan kanssa tulevaisuudessa myös tuotekehityksen puolelle. Innokkaan laaja alihankkijoiden ja toimittajien verkko mahdollistaa meille tuotteemme tehokkaan edelleenkehityksen, mikä ei kaltaisellemme pienelle yritykselle olisi omin resurssein välttämättä kovin yksinkertaista”, Venho päättää.