MEGIN

MEGIN edistää aivojen toiminnallista kartoitusta magnetoenkefalografia-teknologiansa avulla

Helsingissä päämajaansa pitävä MEGIN on kansainvälinen lääketieteellisen tekniikan alalla toimiva yritys, joka kehittää ja myy magnetoenkefalokrafia-teknologiaan (aivomagneettikäyrä, MEG) pohjautuvaa ei-invasiivista aivokartoitusratkaisua. Luotettava kumppanuussuhde Innokas Medicalin ja MEGIN:in välille on rakentunut yritysten välisen pitkäaikaisen yhteistyön kautta.

MEGIN:in tavoitteena on parantaa toiminnallista aivokartoitusta MEG-laitteensa, TRIUX ™ neo:n, avulla. Kyseessä on neurologisten sairauksien diagnostiikkaa ja hoitoa parantava ratkaisu, joka pohjautuu aivojen sähköisen toiminnan tuottamia magneettikenttiä mittaavaan lääketieteelliseen kuvantamismenetelmään. Teknologiaa hyödyntämällä hoitohenkilökunta pystyy tarjoamaan kliinisesti tehokkaita hoitoratkaisuja, joiden avulla voidaan sekä saavuttaa parempia hoitotuloksia että minimoida neurologisten ongelmien todennäköisyyksiä.

”Pyrimme tukemaan hoitohenkilökuntaa neurologisten sairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa, hoitostrategian luomisessa ja niihin liittyvässä päätöksenteossa”, kertoo John Fulford, MEGIN:in toimitusjohtaja.

Käytännössä magnetoenkefalografia-teknologia perustuu aivojen sähköisen toiminnan tuottamien magneettikenttien mittaamiseen. Laite mittaa ja tallentaa aivoissa syntyviä magneettikenttiä, joita hermosoluviestintään liittyvät sähkövirrat synnyttävät.

”Ihmisten aivojen toiminta perustuu hermosolujen sähkökemialliseen viestintään. TRIUX™ neo:n avulla aivojen toimintaa voidaan seurata laitteen mitatessa heikkoja magneettikenttiä aivojen ulkopuolelta käsin reaaliaikaisesti jopa millisekunnin tarkkuudella. MEG-mittauksen perusteella nämä sähköisen toiminnan keskukset voidaan paikantaa muutamien millimetrien tarkkuudella”, Fulford selventää.

Laite on tänä päivänä käytössä noin sadassa tutkimuslaitoksessa ja sairaalassa maailmanlaajuisesti. Sitä käytetään esimerkiksi neurologisten sairauksien tutkimiseen, ja laitteella pystytään tutkimaan potilaita tarjoten erittäin tarkat tulokset. Käytännössä laitteen käyttökohteena on esimerkiksi aikuis- ja lapsipotilaiden aivojen tutkiminen ennen aivoleikkausta. Lisäksi sillä on merkittävä rooli aivojen tärkeiden alueiden paikantamisessa esimerkiksi epilepsian tutkimisessa kuin myös aivotoiminnan tieteellisessä tutkimuksessa. TRIUX ™ neo on ei-invasiivinen ja äänetön, mikä tekee siitä potilasystävällisen myös lapsille. Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin lisäksi MEGIN:illä on paikalliset toimistot Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

“Olemme olleet tyytyväisiä Innokas Medicalin kykyyn tukea tuotteiden tuotantoonsiirtoa, valmistaa laadukkaita tuotteita sekä tarjota joustavaa kokonaispalvelua meille ja asiakkaillemme”

John Fulford
Managing Director, MEGIN

Luotettava kumppanuussuhde on rakentunut yritysten välisen pitkäaikaisen yhteistyön kautta

Yhteistyö Innokas Medicalin ja MEGIN:in välillä alkoi alunperin jo vuonna 2007, kun lääkintälaitteiden sopimussuunnitteluun ja -valmistukseen erikoistunut Innokas Medical solmi yhteistyösopimuksen silloisen liiketoiminnan omistajan kanssa. Tänä päivänä MEGIN on alansa markkinajohtaja, ja yritys lanseerasi vuonna 2018 jo neljännen sukupolven MEG-järjestelmän, TRIUX™ neo:n.

”Investoimme aikanaan Helsingin tehtaallemme pystytettyyn, MEG-laitteelle räätälöityyn valmistus- ja tuotannon lopputestausympäristöön, jossa valmistamme MEGIN-järjestelmiä edelleen tänä päivänä. Vastaamme laitteiden elektroniikka- ja ohjausjärjestelmien valmistuksesta, loppukokoonpanosta sekä suprajohtavien anturien ja koko järjestelmän tuotannon lopputestauksesta. Tämän lisäksi osallistumme myös laitteiden asiakastoimituksiin”, kertoo Innokkaan valmistuspalveluiden johtaja Ari Paalijärvi.

”Näemme yhteistyön MEGIN:in kanssa merkittävänä, sillä se tukee yrityksemme strategiaa sekä tulevaisuuden kasvutavoitteita”, hän jatkaa.

Järjestelmän valmistusprosessi on haastava, sillä sen toiminta perustuu pään magneettikenttien mittaamiseen matalan lämpötilan suprajohteilla. Mittaus tehdään yli kolmellasadalla anturilla, jotka on sijoitettu nestemäiseen heliumiin. MEGIN:in toimitusjohtaja John Fulford kertookin yrityksen olevan tyytyväinen kumppanuuteen Innokkaan kanssa, jolla on vankkaa kokemusta haastavasta terveysteknologian sopimusvalmistamisesta.

”Järjestelmän valmistus vaatii monenlaista erikoisosaamista, kuten kryogeniikan, tietokonetekniikan, mikromekaniikan ja sähkömagneettisten häiriöiden tuntemusta. Olemme olleet tyytyväisiä Innokas Medical:in kykyyn tukea tuotteiden tuotantoon siirtoa, valmistaa laadukkaita tuotteita sekä tarjota joustavaa kokonaispalvelua meille ja asiakkaillemme”, Fulford kertaa.

”Luotettava kumppanuussuhde Innokas Medicalin ja MEGIN:in välille on rakentunut yritysten välisen pitkäaikaisen yhteistyön kautta”, hän päättää.

TRIUX™ neo tuotteen saatavuus vaihtelee maittain; lisätietoja saatavuudesta voit kysyä paikalliselta edustajaltasi.

Lisätietoja MEGIN:stä:

Home

Lisätietoja TRIUX™ neosta::

https://megin.fi/what-is-meg/

https://megin.fi/triux-neo/

https://megin.fi/applications/

https://megin.fi/customers/

https://megin.fi/contact-us/