Alcosystems AB

Alcosystems arvostaa Innokkaan pitkäaikaista kokemusta lääkintälaitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä yrityksen vahva laatu- ja regulaatio-osaamista

Innokas jatkaa kansainvälistymistään; yritys on vastikään allekirjoittanut valmistussopimuksen ruotsalaisen Alcosystemsin kanssa. Kyseessä on Innokkaalle jälleen täysin uusi skandinavinen asiakkuus, joten sopimuksen syntyminen voidaan nähdä merkittävänä jatkumona Innokkaan kasvun ja kansainvälistymisen kannalta.

Alcosystems AB on ruotsalainen, vuonna 2005 perustettu medical-alan yritys, joka on keskittynyt e-health -pohjaisiin veren alkoholipitoisuuden mittausratkaisuihin. Yrityksen visiona on tuottaa innovatiivisia teknologiaratkaisuja alkoholinkäytön seurantaan ja kontrollointiin turvallisemman yhteiskunnan puolesta.

”Tarjoamme terveydenhuoltoon ja kuluttajille nykyaikaisia e-health ratkaisuja alkoholinkäytön seurantaan, kontrollointiin ja hoitoon. Päätuotteemme on iBac Pro, joka on pieni, kannettava veren alkoholipitoisuuden mittaukseen kehitetty laite. Se auttaa kuluttajia ja terveydenhuollon ammattilaisia seuraamaan ja kontrolloimaan käyttäjän alkoholinkulutusta”, kertoo Alcosystemsin toimitusjohtaja Miguel Arias.

Laitteen toiminta perustuu ainutlaatuiseen polttokennoteknologiaan, joka mahdollistaa erittäin tarkat testitulokset. Laite toimii langattomasti Bluetoothin kautta ja käyttää älykästä valokuvatoimintoa oikean käyttäjän tunnistamiseksi ennen testausta.

”Olemme luoneet kumppanuussuhteita eri asiantuntijaorganisaatioiden – kuten kuntoutuskeskusten, kuntien ja valtion sosiaalipalveluiden – kanssa, jotka työskentelevät tiiviisti kansalaisten alkoholinkulutuksen seurannan ja hoidon parissa. Näiden instanssien vahva asiantuntemus ja kokemus alalla ovat olleet elintärkeitä uudenlaisen ratkaisun kehittämiseksi alkoholiin liittyvien sairauksien ehkäisyyn ja hoitamiseen”, kertoo tuotteen kehittämisen taustoista Omid Ekhlasi, joka toimii markkinointi- ja viestintätehtävissä Alcosystemsilla.

”Ratkaisullamme on patentti tänä päivänä EU:ssa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, Intiassa ja Etelä-Koreassa. Olemme päässeet viimeisen vuoden aikana sisään lukuisille uusille markkina-alueille ja odotamme huomattavaa markkinapotentiaalia innovaatiollemme tulevaisuudessa”, hän jatkaa.

“Innokas valikoitui valmistuskumppaniksemme huolellisen valintaprosessin päätteeksi.”

Omid Ekhlasi
CCO, Alcosystems

iBac Pro:ta valmistetaan Innokkaan Tallinnan tehtaalla

Innokas Medical on solminut vastikään valmistussopimuksen Alcosystemsin kanssa koskien yrityksen iBac Pro -tuotteen valmistusta Innokkaan Tallinnan tehtaalla. Yhteistyö alkoi tuotteiden tuotantoonsiirrolla ja ensimmäiset tuotantoerät on päästy valmistamaan alkuvuoden aikana. Innokas Medicalin myyntijohtaja Antti Virtanen on erittäin tyytyväinen solmittuun uuteen sopimukseen.

”Alcosystemsin kanssa allekirjoitettu sopimus on konkreettinen askel kohti vahvempaa asemaamme Skandinaviassa. Kiitokset sopimuksesta kuuluu kaikille myyntiprosessiin osallistuneille sekä Innokkaalla että Alcosystemsilla. Nyt keskitymme tekemään kovasti töitä vastataksemme ja jopa ylittääksemme asiakkaamme odotukset”, Virtanen sanoo.

Ekhlasin mukaan yhteistyö Innokkaan ja Alcosystemsin välillä on sujunut hyvin. Yrityksen suorittaman toimittajaevaluoinnin perusteella Innokas valikoitui lopulta parhaaksi kumppaniksi valmistamaan yrityksen tuotteita.

”Innokas valikoitui valmistuskumppaniksemme huolellisen valintaprosessin päätteeksi. Tärkeimmät valintaan vaikuttavat kriteerit olivat Innokkaan pitkäaikainen kokemus lääkintälaitteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä yrityksen vahva laatu- ja regulaatio-osaaminen. Vierailtuamme Innokkaan Tallinnan tehtaalla olimme myös todella vaikuttuneita – tuo vierailu vahvisti meille sen, että Innokas on todella ammattimainen terveysteknologia-alan palveluntarjoaja”, hän sanoo ja jatkaa:

”Yhteistyömme on käynnistynyt jo hetken aikaa sitten ja olemme innoissamme uudesta kumppanuudesta Innokkaan kanssa!”