Aidian

Aidian edistää globaalia terveydenhuoltoa diagnostisten testien avulla

Espoossa päämajaansa pitävän Aidianin tavoitteena on tukea globaalia terveydenhuoltoa kehittämällä ja valmistamalla luotettavia, nopeita ja helppokäyttöisiä vieritestejä perusterveydenhuollon tarpeisiin. Innokas Medical on hyvinvoinnin edistämisessä mukana valmistaen yrityksen QuikRead go® instrumenttia Kempeleen tehtaallaan.

Aidian (entinen Orion Diagnostica Oy) on suomalainen diagnostiikka-alan yritys, jolla on lähes 50 vuoden kokemus luotettavista, nopeista ja helppokäyttöisistä diagnostisista testeistä. Yritys kehittää ja valmistaa kehon ulkopuolisia, eli In Vitro-diagnostisia testimenetelmiä potilaiden taudinmääritykseen ja hoidon tehon seurantaan.

”Lääkärit ja terveydenhoitajat käyttävät tuotteitamme potilasvastaanotoilla sekä laboratorioissa tukemaan diagnoosin ja hoitopäätöksen teossa. Yrityksemme globaali jalanjälki tuotteidemme osalta kattaa tällä hetkellä jopa yli 60 eri maata”, kertoo Aidianilla instrumenttituotannon sekä elinkaarihallinnan päällikkönä työskentelevä Vesa Vilkas.

Yrityksen tuotevalikoiman johtava merkki on QuikRead go® instrumentti, joka on nopea ja helppokäyttöinen diagnostinen testijärjestelmä. Kyseessä on automaattinen laite, jota käytetään kvantitatiivisiin ja kvalitatiivisiin mittauksiin yhdessä QuikRead go® -reagenssipakkausten kanssa. Kokonaisuus on kehitetty erityisesti perusterveydenhuollon tarpeisiin, ja sen helppokäyttöisyyden takaa mm. intuitiivinen käyttöliittymä sekä laitteen liitettävyys sairaalan ja laboratorion tietojärjestelmiin.

”Testijärjestelmällä voidaan testata muun muassa CRP-tuloksia sekä hemoglobiini- ja streptokokkibakteeriarvoja. Lisäksi sillä voidaan tehdä mittauksia ulosteen piilevän veren osoittamiseen”, Vilkas kertaa.

Laitteita on toimitettu globaaliin käyttöön tänä päivänä jo yli 50 000 kappaletta.

“Yhteistyömme Innokkaan kanssa on sujunut erinomaisesti. Arvostamme valmistuskumppanissa laadukkaiden prosessien lisäksi erityisesti joustavuutta, ketterää reagointikykyä sekä mahdollisuutta skaalata tuotantoa”

Vesa Vilkas
Senior Instrument Production & PLCM Manager, Aidian

QuikRead go® instrumentit valmistuvat Innokkaan Kempeleen tehtaalla

Yhteistyö Innokas Medicalin ja Aidianin välillä kännistyi alunperin jo vuonna 2012, kun Aidian siirsi QuikRead go® instrumentin valmistuksen Innokkaalle. Globaalin terveydenhoidon yhdessä edistäminen ja yritysten välinen kumppanuus on sittemmin jatkunut aina näihin päiviin saakka; QuikRead go® -laitteet valmistuvat yhä tänä päivänä Innokkaan tehtaalla Kempeleessä.

”Yhteistyömme Innokkaan kanssa on sujunut erinomaisesti. Arvostamme valmistuskumppanissa laadukkaiden prosessien lisäksi erityisesti joustavuutta, ketterää reagointikykyä sekä mahdollisuutta skaalata tuotantoa. Mielestämme Innokkaalta löytyy kaikki nämä ominaisuudet”, Vilkas kertoo.

Hän kokee, että Innokas on pystynyt tuottamaan Aidianille selkeää lisäarvoa yrityksen joustavien toimintatapojen mutta myös kokonaispalvelutarjoaman kautta.

”Edellä mainittujen seikkojen lisäksi olemme erittäin tyytyväisiä Innokkaan hankintaosaamiseen, joka toimii proaktiivisesti sekä itseohjautuvasti. Innokkaalta löytyy myös koko tuotantoketju samasta lokaatiosta; yrityksen piirikorttituotanto sijaitsee loppukoonnan, testauksen ja loppupakkauksen yhteydestä. Kempeleestä löytyy myös mahdollisesti tarvittava suunnitteluosaaminen. Näin ollen mahdollinen ongelmanratkaisu on tehokasta, kun koko ketju toimii lokaalisti”, Vilkas pohtii.

”Valmistustoiminnan lisäksi myös osa instrumentin huolloista suoritetaan Innokkaalla, sillä yrityksen Kempeleen tuotannosta löytyy dekontaminaatiotila huoltoja varten. Yhteistyöstämme voidaan siis puhua kokonaisvaltaisena kumppanuutena, johon olemme olleet erittäin tyytyväisiä”, hän päättää.

Lisätietoja asiasta:

Mikko Kangas, Business Development Director, Innokas Medical Ltd.: mikko.kangas@innokasmedical.fi

Vesa Vilkas, Senior Instrument Production & PLCM Manager, Aidian: vesa.vilkas@aidian.eu

 

Lisätietoa Aidianista:

https://www.aidian.fi/