Coala Life AB

Coala Lifen tavoitteena oli löytää pitkäaikanen co-creation kumppani, johon Innokas pystyi laajan kompetenssikirjonsa myötä vastaamaan erinomaisesti

Ruotsalainen Coala Life AB valitsi Innokkaan kumppanikseen valmistamaan yrityksen EKG-mittaria, jolla on maailmanlaajuinen markkinapotentiaali.

Innokas Medical on keskittynyt viime vuosina strategisesti kasvamaan Skandinaviassa, minkä myötä yritys on saanut useita uusia asiakkaita Suomen lisäksi myös Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Innokkaan Skandinavian kasvustrategia on alkanut tuottamaan tulosta nyt myös euroissa mitattuna.

”Innokas Medicalin vuoden 2017 taloudelliset avainluvut osoittavat, että alalla jatkuvasti kiristynyt kilpailu ei ole vaikuttanut merkittävästi toimintaamme, sillä onnistuimme kasvattamaan jälleen liikevaihtoamme. Pääsimme viime vuonna liikevaihdollisesti noin 26 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 18 prosentin kasvua edellisvuodesta. Viime vuoden kasvu tuli pääosin ulkomailta”, kertaa Innokas Medicalin myyntijohtaja Antti Virtanen.

Vastikään ruotsalaisen Coala Lifen kanssa käynnistynyt kumppanuus on konkreettinen askel kohti Innokkaan entistäkin vahvempaa asemaa Skandinaviassa. Coala Lifen innovaatiolla arvioidaan olevan jopa maailmanlaajuinen markkinapotentiaali, joten yhteistyö tarjoaa lupaavia mahdollisuuksia tulevaisuudessa kumppanuuden molemmille osapuolille.

”Tavoittenamme on mullistaa sydändiagnostiikan markkinat. Innovaatiomme on helppokäyttöinen, puettava EKG-mittari, joka on saanut useita innovaatiopalkintoja. Kyseessä on pilvipohjainen ratkaisu, jonka avulla sydämen toimintaa voidaan seurata ja mitata reaaliajassa”, kertoo Coala Lifen perustajajäsen ja toimitusjohtaja Philip Siberg.

”Olemme kehittäneet kaksi erilaista tuoteversiota: Coalan EKG-mittari on saatavilla sekä kotihoitoon että sairaaloihin. Ratkaisumme hyödyntää älykkäitä algoritmeja sydänsairauksien ennustamiseen ja ehkäisyyn. Käyttö ei vaadi erillisiä elektrodeja tai muita lisäosia, sillä kaikki tarvittavat toiminnot on integroitu kannettavaan, langattomaan tuotteeseemme”, hän jatkaa.

“Arvioituamme laatua, tuotantokapasiteettia sekä lääkintälaitteiden suunnittelu- ja valmistuskokemusta, Innokas osoittautui meille lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi”

Philip Siberg
CEO, Coala Life AB

Pitkä kokemus ja regulaatio-osaaminen kilpailuetuna

Coala Lifen ensimmäinen kontakti Innokas Medicalin kanssa syntyi jo loppuvuodesta 2017, kun yritys etsi uutta valmistuskumppania Pohjoismaista. FDA rekisteröity tehdas oli yksi tärkeimmistä vaatimuksista uudelle valmistuskumppanille, sillä Coala Lifen tavoitteena on myydä tulevaisuudessa tuotteitaan myös USA:n markkinoilla.

”Tuotteillamme on CE-merkki, ja ne on luokiteltu 2A-luokan medical-laitteiksi. Lisäksi myyntilupa USA:n markkinoille on työn alla”, Siberg kertoo.

Osana kansainvälistä kasvustrategiaansa Coala Life valitsi lopulta Innokkaan valmistuskumppanikseen. Sopimus allekirjoitettiin keväällä 2018, ja se kattaa Coala Lifen EKG-mittarin valmistuksen Innokkaan Tallinnan tehtaalla.

”Monimutkaisten medical-laitteiden tuominen markkinoille on haastava prosessi, joten teimme kumppanivalinnan huolellisen valintaprosessin päätteeksi. Tavoitteenamme oli löytää pitkäaikanen co-creation kumppani, johon Innokas pystyi laajan kompetenssikirjonsa myötä vastaamaan erinomaisesti. Meille oli myös tärkeää pitää laitteidemme tuotanto Pohjoismaissa”, Siberg kertoo ja jatkaa:

”Arvioituamme laatua, tuotantokapasiteettia sekä lääkintälaitteiden suunnittelu- ja valmistuskokemusta, Innokas osoittautui meille lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi. Innokkaalta löytyy myös vaadittavat ISO sertifikaatit sekä FDA rekisteröidyt tehtaat, kuin myös tarvittavat resurssit uudelleensuunnitteluprojekteihin sekä luotettavaan toimitusketjuun tuotannosta loppukäyttäjille saakka. Olemme olleet erityisen tyytyväisiä Innokkaan laadukkaisiin, virtaviivaisiin prosesseihin, kustannustehokkuuteen ja laajaan kompetenssitarjontaan.”

Tuote on parasta aikaa tuotantoonsiirtovaiheessa, ja varsinainen tuotanto päästään käynnistämään arviolta loppuvuoden aikana. Virtanen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen solmittuun uuteen sopimukseen.

”Olimme todella vaikuttuneita Coalan Lifen tuotteeseen ja heidän osaavaan tiimiinsä heti ensitapaamisesta lähtien; emmekä ole ainoita, sillä yritys on saavuttanut jo useita innovaatiopalkintoja tuotteelleen! Heidän tuotteensa vastaa loistavasti myös nykypäivän trendiin; väestön ikääntyminen ja vuodepaikkojen vähentyminen näkyvät sekä kotihoidon yleistymisenä että erilaisten kotona hyödynnettävien apuvälineiden ja laitteiden käytön kasvuna alalla”, Virtanen pohtii ja jatkaa:

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, että Coala Life valitsi Innokkaan kumppanikseen auttamaan heitä tulevaisuuden tavoitteidensa saavuttamisessa.”